Scholing OMEGAM-Water medewerkers

De regelgeving omtrent water en legionella is aan verandering onderhevig. Daarom hecht OMEGAM-Water veel aan de (bij)scholing van medewerkers. Deels zijn dit verplichte trainingen of opleidingen, die naast de overige opleidingen zijn vastgelegd in het kwaliteitsplan van het bedrijf.

Opleidingen voor externen

OMEGAM-Water biedt medewerkers van bedrijven de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende door ons ontwikkelde cursussen. Deze cursussen worden door professionele en ervaren docenten gegeven en zijn door het KIKK Recreatie erkend.

Hierdoor is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor het volgen van een cursus. Voorwaarde hiervoor is dat deelnemers aan de cursus vallen onder de CAO Verblijfsrecreatie. Alle informatie over deze tegemoetkoming in de cursuskosten is te vinden op de website van Kikk- Recreatie.

Cursus Zwemwaterbehandeling

De zelf ontwikkelde cursus ‘Zwemwaterbehandeling’ omvat alle facetten voor het vakkundig uitvoeren van de repeterende controles van het zwemwater en de behandeling hiervan. De cursus wordt doorgaans op locatie van de klant gegeven, zodat de eigen werkomgeving gelijk staat aan de omgeving waar les wordt gegeven. Theorie en praktijk komen tijdens deze cursus samen. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

OMEGAM-Water is door de Nationale Raad Zwemveiligheid erkend als opleider voor de beroepsopleiding zwembadtechniek.

Download info en aanmeldformulier

Cursus Legionella Preventie

Daarnaast organiseert OMEGAM-Water een zelf ontwikkelde cursus ‘Legionella Preventie’. Deze cursus is op de praktijk gericht en is bedoeld voor mensen die worden belast met het uitvoeren van maatregelen op het gebied van legionellapreventie. De cursus biedt de mogelijkheid in korte tijd veel kennis te verkrijgen over legionellabacteriën, het risico op besmetting met legionella, de wettelijke regelgeving, persoonlijke bescherming, de uitvoering van beheersmaatregelen (waaronder spoelen van tappunten), uitvoering van controles en gebruik van het beheersplan met logboek. Specifieke voorkennis is voor deze cursus niet vereist.

Cursus op maat

Naast deze reguliere cursus ‘Legionella Preventie’ is het ook mogelijk een cursus te verzorgen die toegespitst is op de wensen van het bedrijf. Deze cursus op maat, op het gebied van legionellapreventie, kan worden afgestemd op de situatie binnen het eigen bedrijf en rekening houden met de kennis van eigen medewerkers. Ook voor deze praktijkgerichte en op maat gemaakte cursus is voorkennis niet vereist.

Meer weten?

Meer weten over onze opleidingen, trainingen en cursussen of aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Laatste nieuws

25 mei 18

Privacybeleid

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensverwerking…